Hobro_Limfjorden_Rundt_2014

Video & Tekst: Egon Larsen

      På togt med Fulton i september 2014

Igen i år var der mulighed for medlemmer af ’Fultons Venner’, at komme ud at sejle med Fulton. Først en week-end tur og straks derefter på turen Limfjorden Rundt.

Weekend

Weekend turen startede 5. sep. i Hobro og gik til Hadsund første dag. Afhængig af vejret skulle vi til Anholt næste dag og videre derfra til Aalborg søndag. Vejret var med os, så vi kom til Anholt.

Turen til Hadsund ud gennem Mariager fjord er en flot tur, men farvandet er ind imellem meget smalt for Fulton, så det foregik for motor. I Hadsund fik vi mulighed for en rundvisning på Hadsund Kreaturslagteri. Spændende at se hvordan produktionen af de varer, vi bare tager med hjem fra supermarkedet, foregår, og høre om hvilke krav der stilles til hygiejne, samt se hvordan de løses i praksis. Senere fik vi selvfølgelig serveret velsmagende bøffer på Fulton.

Næste morgen gik turen videre ud af fjorden og ud i Kattegat. I Kattegat var der passende vind fra sydøst, så vi kunne sætte sejl på noget af turen til Anholt. Undervejs kunne vi se nogle af de kæmpe vindmøller. Vel ankommet til Anholt var der god tid til at gå en tur, lidt synd for dem, der gik hele vejen til Brugsen, for at købe en is, og så opdage at der var lukket. Der er ikke meget liv på Anholt i september. Det var formand Prebens fødselsdag, så selvfølgelig skulle den fejres med champagne.

Turen til Aalborg søndag formiddag gik stille og roligt, men kun vind til sejlene på noget af turen.

Limfjorden rundt.

Denne tur starter traditionen tro for ’Limfjordsgutterne’ med en lille udflugt og derefter gule ærter om mandagen. I år kørte vi en tur på Fur og besøgte FUR bryghus, som jo også havde sponsoreret vores øl. Efter maden samledes vi hos Preben, og senere til romsmagning hos FUR kaffe og Te.

Selve Limfjorden rundt sammen med alle de andre deltagende skibe starter øst for Løgstør, og der var vi fremme til start tirsdag. Med vinden i nordøst skulle der krydses hele vejen. Fulton og et par andre store skibe startede med et langt kryds mod vest medens de fleste gik mod nord, men ved Feggesund  var der stort set samling igen.

Efter overnatning i Thisted gik turen onsdag til Vilsund broen, hvor alle både samles lige syd for broen. Holder man af at se sejlskibe, så  er det stedet, for her ligger vi alle sammen og sætter sejl, medens vi venter på startsignalet. På Fulton er det styrmand Ulla, der har kommandoen. Turen herfra til Struer gik stille og roligt med vinden ind fra agter, men det er også flot med skibe, der sejler butterfly (sejlene sat ud til hver side). Efter bøjen ved Nees Sund kom der dog lidt mere fart over feltet. I Struer er der liv på kajen med en masse boder.

Turen til Nykøbing Mors var for motor, men Nykøbing er alligevel spændende. Der er veteranbiler på kajen, og så er der fest i teltet med spareribs om aftenen, efterfulgt af dans.

Fredag morgen var der absolut ingen vind, men det har alligevel sin charme, når alle både sætter sejl i morgendisen. I dette stille vejr var der jo også mulighed for at klatre en tur i masten. Vel fremme på FUR  var der tid til en gåtur måske hen til ’Skuret’, inden vi fejrede turen med en festmiddag, selvom alle måltider i ugens løb havde været fantastiske. Tak til de frivillige kokke.

Lørdag morgen er vi alle mætte af indtryk fra hele ugen og vil bare til Skive og afmønstre, så vi kan komme hjem og begynde at se frem til næste år.

På gensyn i 2015.