Hilsen fra en glad besætning

Forårshilsen 2020

Halli og halløj, så er vi atter kommet i æ Fultontøj!

Ja, for selvom jorden jo er kommet helt ud af sin vanlige rotation, så er der trods alt noget i denne verden, der stadigt består: Foråret og Fulton på vandet igen!

Sådan! Det har vi ventet på med længsel og glæde – og selvom vi har afskåret os fra resten af verden ved kun at være os selv ombord, ja, så holder vi altså skruen i vandet og humøret lige så højt som solen på himlen og sejlet i vinden. Og selvom vi ikke bryder os om ikke at invitere folk om bord, når de kommer og vil snakke, ja så kan vi i denne tid ikke drømme om andet end at bakke op om Statsministeren og Dronningen – for gode dage er nogen, vi giver hinanden. I denne tid er det at passe os selv og på den måde passe på hinanden.

Men heldigvis behøver vi ikke være afskåret fra at følge med i, hvad hinanden går og laver bare, fordi verden er af lave. Nu skal I da bare høre, hvad besætningen får tiden til at gå med:

Jakob fortæller: ”Vi er lige nu fire mand om bord, og vi bliver indtil al virusvirakken er drevet over. Der er tale om Jakob, Ida, Sally og Mikkel (EGU- elev). Vi har sådan set fuldt hus med Esbjerg Matroserne, men de må heller ikke komme ud til os, førend vi kan færdes frit igen. Til juni kommer Kody og bliver sætteskipper. Vi går og hygger os med at slå sejlene under, Mikkel og Ida er i fuld gang”.

Når ikke vi holder os selv i live med god og nærende kost, går vi og glæder os over alt det skønne arbejde, der er blevet klaret på værftet hen over vinteren. Her har det store projekt været, at Vest El har udskiftet hele el systemet. “Et super forløb!” siger Jakob.

Mandskabet selv har været optaget af, at udskifte den stående rig. Det har de arbejdet på hen over de sidste to år og mangler nu blot de sidste 5 %, som bliver klaret i løbet af sæsonen 2020.

Storlugen skulle også have været tætnet, men på grund af den megen regn har det ikke været muligt. Men det bliver også fikset. Ligesom den Corona. Der er en tid for alting, og en dag er vi kommet ud på den anden side af det og kan atter fylde skibet op med glade passagerer, præcis som skibet blev synet til – uden anmærkninger i øvrigt.

Den dag bliver en festdag. Så sætter vi alle sejl, det lover vi. Og så skal gode dage atter være dage, hvor vi gør noget godt for hinanden. Sammen. Som Fultons Venner. Sådan har det altid været, og sådan bliver det igen.

Tak for det. Tak for jeres støtte, at vi kan regne med jer. I kan også regne med os. Ha’ det godt derhjemme, det har vi. Og pas godt på jer selv og hinanden til vi ses igen i en havn nær dig.

Sprøde hilsener fra bestyrelsen af Fultons Venner