Havregrød i tallerken med hjerte af syltetøj

Foråret 2016

Kære Fultons Venner!

”GODE DAGE ER NOGLE, VI GIVER HINANDEN!” Sådan lyder mottoet på Fulton af Marstal, og måske har I selv været ombord og hørt ordene direkte fra skipper Jakob Jensens mund eller læst dem i nogle af hans mange statusopdateringer på Fulton af Marstals Facebookside.

Ordene siger meget om den værdi, Fulton har. Og måske siger de endda også noget om, hvorfor vi danskere er så lykkelige! For ifølge lykkeforsker ved Aarhus Universitet, Christian Bjørnskov, så peger lykkeforskningen på, at følelsen af lykke ikke afhænger så meget af penge, gods eller guld som af summen af gode oplevelser. Vi tror måske, at lykken er gjort med et par nye sko, en ny taske eller en ny bil, og med den overbevisning falder vi for fristelsen til disse materielle goder. Men i forhold til udslaget på et lykkebarometer, så er det kun en kortvarig sult, der stilles, når vi anskaffer os materielle goder. Duften af ”ny” aftager hurtigt i takt med, at brugssporene stiger, og i takt hermed daler også ret hurtigt lykkefølelsen over nyanskaffelsen. Derimod er det helt anderledes med investeringer i oplevelser så som rejser, en aften i Det Kongelige Teater eller en stor koncert. Det har at gøre med, at en ny oplevelse mætter os i længere tid, fordi vi kommer hjem med nye input og nye perspektiver til den hverdag, vi forlod. Men det allervigtigste for oplevelserne er, at de næsten altid sker sammen med andre, hvorved vi enten skaber nye relationer eller styrker de bånd, vi i forvejen har til familie, venner eller kolleger.

OG DERFOR HAR FULTON STOR VÆRDI PÅ ET LYKKEBAROMETER, for her ombord er man aldrig alene. Her indgår man altid i et fællesskab, og man kommer hjem med en række af gode og unikke oplevelser af at have betydning for fællesskabet. Og nu viser det sig altså også, at man kommer hjem med oplevelsen af, at man har noget at give til andre, som har betydning for deres lykke.

Foråret 2016

SOM MEDLEM AF FULTONS VENNER er du med til at støtte Fulton af Marstals virke. Du er med andre ord med til at give en lang række af især unge mennesker muligheden for at opleve livet til søs og få en række af gode dage med masser af anderledes oplevelser til varigt minde og måske også til evig lykke, hvem ved? Sikkert er det i hvert fald, at dit bidrag har betydning og gør en forskel for driften af Fulton. Tak for det!

SKIBET ER I KONSTANT BEVÆGELSE – også hen over vinteren, hvor det har været på værft. Denne vinter har banjen fået en ny multi-indretning. Den kan nu således i løbet af 10 minutter ændres fra at være et tomt lastrum til at blive en spisebanje med plads til 60 siddende gæster. Eller den kan blive til traditionel sove- og opholdsbanje med op til 32 sovepladser.

Nu er Fulton på vandet igen og er kommet godt i gang med 2016! Victor, der var elev i 2014, er kommet tilbage og sejler nu som matros. Mads, der var her sidste år, er her i yderligere tre måneder, herefter er han klar til en rigtig hyre. Og Ulla er som altid i topform. Vi glæder os til at modtage mange nye unge ombord og lade dem finde sig til rette i de nye faciliteter. Og der kommer mange unge, for togtplanen er allerede booket godt op. Det glæder vi os over, for det betyder liv og glade dage ombord. Måske én af disse dage også bliver med dig, hvis du kigger forbi i en havn nær dig? Du er i hvert fald altid hjerteligt velkommen!

De bedste forårshilsner fra bestyrelsen for

Fultons Venner