Glad besætning og Esbjerg Matroser i regntøj

Julehilsen 2020

Kære Fultons Venner

Mens Danmark lukkes mere og mere ned, ruller vi den røde løber ud og inviterer jer alle ombord til en lille julehilsen fra det gode skib Fulton.

Vi vil ikke dvæle en hel masse ved alt det, som ikke har været i år, men i stedet gøre, som vi altid gør, nemlig at fortælle alle de gode historier om skibet og dets besætning og de øvrige, der har været ombord i løbet af sæsonen.

Det interessante ved livet og et år som 2020 er ikke, hvad der skete og hvorfor og hvem, der sagde hvad, men hvordan vi som mennesker reagerer og håndterer, når noget spænder ben for os. Går vi ned med flaget, falder vi fra hinanden og taber sutten, eller formår vi at fatte os i en repetition af, hvad der er vores mål og sigte med fokus på, ad hvilke veje vi så kan komme derhen, hvor vi gerne vil? Og kan vi ikke det – hvordan tager vi så imod en ny kurs?

Fra Skipper Jakob Jensen lyder det, at årets udfordringer er blevet tacklet utrolig godt først og fremmest af besætningen og dernæst af Esbjerg matroserne, da de kom ombord igen. Alle har arbejdet med strømmen og fået nye gode vaner ombord. Det er vi i bestyrelsen af Fultons Venner glade og stolte over at høre. For vi ved, at Esbjerg matroserne kommer af en årsag, som kræver, at de tilegner sig nye vaner, og så kan de også klare tidens restriktioner oveni, hvilket er virkelig flot og beundringsværdigt!

På den måde kan man sige, at de i dobbelt forstand har lært lektionen om, at det er i modgang, man manifesterer sig som vinder. Måske har vi en tendens til at hylde livet, når det går godt og solen skinner, og vi bare kan ligge og dase, mens livet føles og mærkes allerbedst og allermest, når vi har skullet kæmpe for at nå i mål. Så er det virkelig en sejr, og så mærker man værdien af at få laurbærkransen om halsen, for den betyder, at man trods storm og oprørte vande lykkes med at fastholde kursen og komme i havn. Og dét har de virkelig, de unge Esbjerg matroser. Af dem, der har været ombord tager tre nu på søfartsskole, én er kommet i lære og et par har valgt at prøve kræfter med den hjemlige skole igen.

Den bedrift er først og fremmest de unges, men de har ikke været alene på vandet. Den trofaste besætning har været med dem hele vejen til at guide og støtte, når der har været brug for det som et tydeligt udtryk for den pædagogik, at ingen lever alene ombord på Fulton. Alle er en del af et hele og et fællesskab, som ingen kan undværes i.

Og dette gælder også for Fultons Venner. I er også med i dette og har en vigtig plads i forhold til den opbakning hvert medlem giver med sin indsats, sit medlemskab og sit gavebidrag. Det er overvældende og skaber en følelse af begejstring og, at det nytter noget. Og det har vi alle brug for ikke mindst i denne tid.

Så af hjertet TAK for det kære Venner!

For at markere det, har vi en lille julegave til jer, som vi håber kan indløses i 2021: Venneture 2021

Vi vil rigtigt gerne lave flere medlemssejladser for vennerne og har i første omgang to nye sejladser i kalenderen i 2021. (Vi håber også på at få plads til et par stykker efter sommerferien).

  • Eftermiddagstur fra Århus fredag d. 28. maj kl. 15-18. Kom med på en hyggelig sejlads, hvor du kan komme ombord og få et lille kik ind i livet på Fulton. Du er velkommen til at tage madkurven med. Vi giver kaffen. Pris: 200 kr. pr. person. Børn under 12 år halv pris.
  • Sommertogt med vennerne i uge 30 fra mandag d. 26. juli kl. 13 til fredag d. 30. juli kl. 11. På sommertogtet kan du opleve døgnrytmen og livet ombord på Fulton. Alle deltagere skal deltage i alle opgaver, der skal løses for at skibet sejler. Det vil sige sejlsætning, madlavning, rengøring, nattevagter og meget andet. Der overnattes i hængekøjer i skibets gamle lastrum. Pris: 3.500 kr. pr. person. Børn under 12 år halv pris. Prisen er inkl. skibskost, kaffe og te.
  • Vi håber også på, at der kommer en fejring af Fultons Venners 50-års jubilæum + et par medlems-sejladser efter sommerferien.
  • Man skal være medlem af Fultons Venner for at deltage i sejladserne. Tilmelding sker ved at sende en mail til kontor@fulton.dk hvor man oplyser, hvor mange pladser man gerne vil booke og på hvilken sejlads.

Til slut vil vi ønske jer alle en glædelig jul med masser af gode juledage og så et virkelig godt nytår med masser af gensynsglæde! Ship ohøj!

Ønskes I af bestyrelsen i Fultons Venner