Skibsbevaringsfonden

Julen 2021

Ohøj Fultons Venner!

Vi har passeret årets korteste dag, det lysner forude, og julen står for døren.

I julen ændrer tiden sig. Vi nulstilles. For dem, der går i kirke, sker det, der i fortællingen om, hvad der skete julenat for mere end 2000 år siden, og som havde så stor betydning for verden, at alting tog en ny begyndelse forfra. Men det sker nok for os alle rundt om julebordet, når december måneds mange forberedelser endeligt når sit klimaks først i indtagelse af julemaden og bagefter i dansen om juletræet og alle pakkerne til glæde for de små.

Hvis jul er at nulstilles, så kan man på en måde tale om, at der har været jul ombord hele året på Fulton, for den kære gamle dame har gennem de senere år været igennem en forskønnelse tilbage til det oprindelige, da Fulton blev bygget i 1915.

Hvis du er på Facebook, har du måske set en video, hvor Jakob viser rundt i den nye kabys, som er ved at blive installeret under dæk. På dækket kommer et lille dækshus, som det var i tidernes morgen, da Fulton sejlede med klipfisk til New Foundland. Det bliver spændende at se det færdige resultat, når det er færdigt efter vinteren.

Men ellers berettes der om, at skonnerten står skarpt med godt tømmer, rig, sejl og el og maskinteknisk er den også helt i top. Jamen altså!

Besætningen består fortsat af Jakob, Kody, Ida og Kristine, der sammen med nogle afløsere er klar på at tage et år mere. På kontoret styrer Betina økonomien med hård hånd og smil. Og dem Fulton sejler for, dem går det også godt med. I alt har nu 50 unge sejlet ombord som Esbjerg Matroser gennem de sidste otte år. Og Esbjerg Kommune er så glade for samarbejdet, at de gerne vil udvide det. Er der noget at sige til at skipper skuer glad og tilfreds ind i fremtiden?

Fulton Fonden er der også gode nyheder fra. Bendt Bendtsen er kommet ind i bestyrelsen og har afløst afdøde Grethe Rostbøll som ny formand. Det er en glædelig nyhed ikke mindst her op til jul. Godt at vide, at Fulton går et nyt år i møde med gode kræfter bag roret til at sikre kursen for de unge.

Og sammen i det hele står Fultons Venner og dens bestyrelse som en enhed, der bliver større og større og stærkere og stærkere. Tak for den opbakning! Det er også en fantastisk historie!

Og der er mere endnu! For under årets sejlads Limfjorden Rundt blev Fulton udnævnt som Historisk Monument af Skibsbevaringsfonden. – Altså skibet, ikke Jakob…

Det eneste, Jakob ønsker sig, som han ikke har på nuværende tidspunkt, er at hans pensionsalder kunne sættes op til 70, så han kan få endnu mere med af denne helt igennem gode fortælling om et skib, hvor alle står sammen i den samme sag for at give andre gode dage.

Skulle du også have et ønske, såsom nye vinglas, så kan et sådan vinglas i plast og med Fulton-logo købes i Fulton Butikken i det nye år. Skulle du stå og mangle en julegave her på falderebet til ham eller hende, der har alt, så husk, at man kan give et medlemskab til Fultons Fantastiske Venner. Du kan gøre det ved at klikke her: https://fultons-venner.dk/stoettemuligheder/

Der kan du også samtidig se den nye flotte hjemmeside.

Skulle du endnu mangle at betale dit kontingent for i år, vil vi blive glad, hvis du i stedet vil støtte skibets arbejde med udsatte unge med et gavebidrag enten på MobilePay 697070 eller konto: 6850-0000350340. I så fald af hjertet tak!

Tilbage er der nu kun at ønske alle Fultons dejlige Venner en velsignet jul og et godt gensynsnytår! Pas godt på jer selv og hinanden.

Gode julehilsner fra Bestyrelsen for Fultons Venner