Et kig ind til aftensmaden i ovnen

Marts 2015

Nyhedsbrev fra Fultons venner Marts 2015

Efter en travl vinter på værftet i Hvide Sande er Fulton atter på havet igen. I de forgange måneder er der sket mange gode og tiltrængte ting i skibet. Kabyssen blev løftet af dækket. Dækket og skandækket blev kalfatret. Nagelbænken er også blevet udskiftet. Nu kabyssen alligevel var i luften, blev den endevendt og monteret med nye køleskabe og underskabe i rustfrit stål. Et flot nyt ferrari-rødt dieselkomfur afløser det ustabile gaskomfur.

Det store sikkerheds år er indblæst. Alle bundhaner og ventiler har været i land, hvor de er blevet efterset og synet. Det bliver spændende at smage om det nye dieselkomfur koger havregrøden lige så godt som det gamle kulkomfur gjorde i sin tid. Årets besætning består af chefskipper Jakob Jensen, Ulla Lydia og Daniel Bowers, som begyndte dette års togt et par uger tidligere end vanligt. Den første lejrskole ud af 31 var med en glad og veloplagt 8. klasse fra Vodskov Skole, som sejlede fra Thisted til Aalborg. En tur der bød på smuk forårssol og mulighed for at sejle for sejl med en tophastighed på 9,5 knob.

Samtidig var der Boat Show i Messehallerne i Fredericia, hvor Fultons Venner indtjente flotte 65.500 kroner takket være mange flotte donationer og sponsorgaver, samt en stor indsats fra Margit og Erik der traditionen tro passede tombolaen og Fultons Venners butik sammen med andre frivillige.

Torsdag den 26. marts fejrede Fulton 100 års fødselsdag ved Marstals Søfartsmuseum, hvor Fulton sejlede ud af havnen kl. 10.00. med flag over toppen. Yderligere fejring af den store dag sker 3. september i København. Yderligere information følger på www.fultons-venner.dk, i dagspressen og på Facebook. Jubilæumsplakaten ”Fulton 100 år” kan købes ombord.

Generalforsamling i Fultons venner afholdes i Middelfart søndag den 3. maj kl. 14.30 ombord på Fulton. Forud for generalforsamlingen er der årets gratis venne sejlads, hvor du som medlem af Fultons Venner deltager gratis. Som vanligt serveres der skipperlabskovs. Sejlinteresserede bedes tilmelde sig på tlf. eller SMS på 28113800 eller mail: fultonven@fultons-venner.dk senest den 25. april. Tilmelding foregår efter først til mølle-princippet, og max. 2 deltagere pr. betalt kontingent. Ved overtegning får de sidst tilmeldte telefonisk afbud.

Dagen før, den 2. maj har Lions Club, Middelfart arrangeret sejltur for alle interesserede. Fulton afgår fra Gammelhavn i Middelfart kl. 13.00. turen varer 2 timer, og billetter han købes via Melfarpostens kontor eller i Kvickly, Middelfart. Det er også muligt at bestille billetter på fultonven@fultons-venner.dk, (250 kr for voksne og 125 kr for børn).

Fultons Venner ønsker alle et dejligt forår.

Med venlig hilsen Preben G. Andersen
Formand Fultons Venner fultonven@elipa.dk