Sommerhilsen fra skonnerten Fulton. Alt vel ombord.
Fultons Venner unge på bovsprydet

Ohøj derude!

Mens Danmark blunder i den lyse nat, kommer her en dejlig Fulton-hilsen midt i det julivåde, småkolde og blæsende sommervejr. Det var netop det omskiftelige sommervejr, Thøger Larsen digtede så smukt og rammende om tilbage i 1914, og som vi sukkede efter hele juni og aldrig troede skulle blive en virkelighed, og som så pludseligt er her med byger, som går og kommer, præcis som vi kender den danske
sommer. Trygt og godt er det alt sammen.

På Fulton er der også trygt og godt. Her er man som matros aldrig alene, men vises tilrette i en sidemandsoplæring, hvor man altid er sammen med et besætningsmedlem, der viser hvordan og forklarer hvorfor. Det er en god mulighed for at møde den enkelte på en afslappet måde, og det skaber et trygt læringsrum, hvor den enkelte kan vokse i sit selvværd og med ny selvtillid finde mål og retning i livet.

Den danske teolog og filosof Søren Kierkegaard siger om sand hjælpekunst: ”At man, når det i Sandhed skal lykkes en at føre et Menneske hen til et bestemt Sted, først og fremmest må passe på at finde ham der, hvor han er, og begynde der. Dette er Hemmeligheden i al Hjælpekunst. Enhver, der ikke kan det, han er selv i en Indbildning, når han mener at kunne hjælpe en Anden. For i Sandhed at kunne hjælpe en Anden, må jeg kunne forstå mere end han – men dog vel først og fremmest forstå det, han forstår. Når jeg ikke gør det, så hjælper min Mere-forståen ham slet ikke. Vil jeg alligevel gøre min Mere-forståen gældende, så er det fordi jeg er forfængelig eller stolt, så jeg i Grunden i stedet for at gavne ham egentlig vil beundres af ham. Men al sand Hjælpen begynder med en Ydmygelse.” (Samlede Værker, bind 18 s. 92).

Ombord på Fulton betragter man livet som en sinuskurve af energi. Ingen kan yde 100% hele tiden, alle har en dårlig dag indimellem, og det skal man ikke høre for. Skibet er en selvværdsfabrik, og besætningen ser på helheden i mødet med den enkelte.

Første opgave, når matroserne kommer ombord, er køjeopredning. Her kan man hurtigt aflæse, om den unge har brug for omsorg eller praktisk læring, og det er en vigtig observation for hvor, der tages fat. Mandskabet prøver at skabe rum, hvor nødvendige/vigtige beskeder kan gives/fortælles og møder kan finde sted med tillid til at tage imod/lytte for den enkelte. Et sådan vigtigt rum er eksempelvis opvasken.

Matroserne kommer ind i en prøveperiode. Er det noget for den enkelte, så er de typisk på skibet 12-14 dage ad gangen og så i land 14-16 dage. Når de er ombord, handler det om at få den unge ud af den boble, de er i, når de kommer, så de får et større rum at begå sig i, og så de kan springe ud i blomst.

Det er sådan set ønsket for enhver, der kommer ombord på skibet, hvad enten det er lejrskolerne, Nilles Rejser eller Fultons Venner; at alle føler sig godt tilpas.

Her hen over sommeren og efteråret er der mulighed for at komme med ombord:
• 22. juli: Muslingefestival i Assens. Maden er gratis, drikkevarerne støtter Fulton.
• 24. juli: Sejlads til Fyn Rundt fra Middelfart til Assens.
• 25.-26- juli: Medlemstur fra Assens til Assens med overnatning.
• 8.-10. september: Weekendtur i Struer.

hjemmesiden kan du læse mere om detaljerne i alle aktiviteterne  Og så har Fultons Venner sin egen butik, hvor du blandt andet kan købe lækre T-shirts, hættetrøjer og bøllehatte med logo til både børn og voksne. Se mere her og bestil direkte hos producenten, som så sender det til dig lynhurtigt.

Med tak for støtten ønskes alle en god sommer.

De bedste hilsner fra
Bestyrelsen af Fultons Venner