Redningshelikopter hænger over Fulton mens der laves øvelse

Ohøj derude!

Det er vinter og koldt, men her kommer en varm hilsen, kære Fultonven, om hvad der rører sig ombord på skonnerten Fulton af Marstal. Lige til at lune sig ved.

Denne hilsen plejer at være en forårshilsen, men i år er skibet stævnet tidligt ud fra Hvide Sande efter et super godt værftsophold og efter Fulton Fondens 10 års jubilæumsfejring 18. januar. Så faktisk har de allerede været på vej mod nye horisonter i en måneds tid.

Endnu mens skibet lå i Hvide Sande var besætningen på søsikkerhedskursus. Efter afgang blev der afholdt evakuerings- og brandøvelse ombord, som er en fast og lovpligtig ugentlig ting, indtil skibet vender retur til november.

Der har også været øvelse med Eskadrille 722, som er flyvevåbnets redningshelikopter. Øvelsen bestod i at få helikopteren til at hænge over skibet og dernæst at få en mand hejst ned på dækket og op igen. Det lod sig fint gøre selv i snusket vejr. I disse uger er skibet i Lillebælt, hvor der også bliver afholdt øvelsestogter.

Indimellem alle øvelserne er der også blevet syslet under dækket med matroserne. Og der er blevet skrubbet og skurret og spulet saltvand af dækket.

Når vi andre kommer ombord på skibet er det ofte weekend eller ferietid, og vi kan opleve timerne og dagene som et kærkomment og måske ligefrem eksotisk afbræk fra hverdagens mange trivialiteter – alt imens dét fællesskab og de aktiviteter, vi bliver en del af, når vi er der, er besætningens hverdag, som de holder af, smiler og griner af, så vi andre også smiler, griner og endnu mere nyder at være der. Og som gør, at besætningen smiler tilbage, de smiler; når vi går fra borde, og mens de gør skibet klar til et nyt togt med nye ansigter, der kommer og får samme oplevelse, som vi lige har haft. Glæden og det gode humør smitter. Vi er i en vekselvirkning med hinanden. Eller som det lyder ombord: Gode dage er nogen, vi giver hinanden! Tak for dem, du giver.

Sømandslivet skal dog være andet end at være på havet, og derfor er der selvfølgelig også afbræk i hverdagen for besætningen og matroserne, så verden også kan ses fra kysten og gennem kunsten. I Aarhus var det Aros, der fik et besøg.

Som den opmærksomme læser måske har bemærket, er en gammel kending vendt tilbage til skibet som en del af det faste mandskab; nemlig Daniel. Velkommen hjem, kære Daniel. Vi har savnet dig, vi håber du har det godt og bliver her længe. <3

AKTIVITETER

Traditionen tro har Fultons Venner en tombola med til Boatshow i Fredericia. Kig forbi, køb gerne nogle lodder (der er gode gevinster) og få en snak med os i hal E, Ringvej 101, Fredericia. Vi står der på følgende tider:

Fredag d. 24. februar kl. 10-18                              Torsdag d. 2. marts kl. 12-18

Lørdag d. 25. februar kl. 10-18                              Fredag d. 3. marts kl. 10-18

Søndag d. 26. februar kl. 10-17                             Lørdag d. 4. marts kl. 10-18

Søndag d. 5. marts kl. 10-17

Husk også dine muligheder for hyggelige medlemssejladser, hvor du kan få vind i håret og få et lille kig ind i livet ombord på Fulton.

Pris: 200 kr. pr. person. Halv pris for børn under 12 år. Man skal være medlem af Fultons Venner for at deltage i sejladsen. Hvert medlemskab giver adgang til at købe to billetter. Læs mere og køb billetter på hjemmesiden.

  • Frederikshavn: Fredag d. 21. april kl.15-18
  • Aarhus: Fredag d. 28. april kl. 15-18
  • København: Onsdag d. 14. juni kl. 15-18
  • Nyborg: Fredag d. 23. juni kl. 15-18

Og husk også:

  • Generalforsamling Fultons Venner Søndag d. 14. maj kl. 11-12, Gammelhavn Middelfart. Kl. 12-14 medlemssejlads. Tilmelding nødvendigt til fultonven@fultons-venner.dk
  • Muslingedag på Assens Havn lørdag d. 22. juli. Læs mere på hjemmesiden.
  • Weekendtur på Limfjorden fredag d. 8. september til søndag d. 10. september

Læs mere på hjemmesiden

Og så kan du nu finde Fultons Venners butik på denne hjemmeside, hvor vi har fået et helt nyt udvalg af varer, som bestilles online, og sendes direkte til dig.

TAK KÆRE VEN
fordi du læste med så langt. Det er skønt med gode venners opbakning til skibets bevaring og restaurering samt det pædagogiske arbejde som foretages ombord.
Vi håber at se dig ombord i løbet af 2023 til et glædeligt gensyn.

De bedste hilsner
Bestyrelsen af Fultons Venner