Sensommer hilsen fra Fulton til Vennerne.
Esbjerg Matroser på stranden

Sensommerhilsen 2022

Ohøj, kære Fultons Venner

Kalenderen siger, at det blevet efterår. Kigger man ud i haven, lyser æblerne rødt på træernes grene, blommerne og brombærrene hænger svulstige og truer med at falde mod jorden, hvis ikke de bliver grebet. Og kigger man ud over markerne, går høsten også ind dér. Så, jo, det er ganske vist efterår også selvom, vi føler sommeren over os endnu.

Det med at høste og smage på sommerens søde frugter er også overskriften for dette nyhedsbrev, som er et tilbageblik på både forårets og sommerens togter og begivenheder ombord på Fulton, som vi alle har andel i, og således alle har at glædes over.

Med skipperens ord har det været et fint forår og en dejlig sommer med masser af sejlads og glade matroser og passagerer ombord. Lige som det skal være.

Mange unge har som vanligt sejlet med. Både på lejrskoletogter, men også til Young Sailor – Ungdomsskibstræf i Ebeltoft ved Fregatten Jylland. Det har været herligt det hele.

Og så har der været de mere modne gaster i samarbejde med Nilles Rejser. Et fantastisk koncept, der kombinerer busrejse, skonnertsejlads og hotel-overnatning i samme pakke. Det blev uge togter fra Middelfart via Haderslev, Sønderborg, Marstal, Rudkøbing til Korsør. På den måde har skibet gode dage sammen med dejlige mennesker, der ellers ikke ville komme ud og sejle med Fulton. Dét er da fantastisk!

Fulton skulle have deltaget i Tall Ships Race i Esbjerg i juli, men desværre knækkede en ventil i hovedmotoren, så skibet måtte ligge til kaj i Thisted. Det betød, at skibet ikke kunne deltage og således heller ikke skibets tombola, hvor gode folk fra Fultons Venner skulle have solgt lodder og langet gode præmier over disken. Det må i stedet vente til vinterens Boat Show i Fredericia. Men intet er som bekendt så skidt, at det ikke er godt for noget; mandskabet, Nordhavn Power og Hvide Sande Ship Yard ydede en fantastisk indsats, og på trods af sommerferietid, kom skibet fra havn efter 10 intense dage. Tak for det!

Endnu en god historie er Muslingefestivallen i Assens, hvor venner og frivillige også svedte for Fulton med at skænke kolde fadøl og servere de lækre muslinger, sponsoreret af Vilsund Blue og tilberedt af Marcussens Hotel.  Det indbragte et pænt overskud til skibet, og der foruden fik skibet 25.000 kr. fra Fyske Banks Fond. Tak for det, og tak til alle jer.

Nu er skibet retur ved lejrskoletogterne, og mandskabet knokler som altid og gør Fulton til et herligt sted at være.

Skipper hilser alle vennerne og siger tak for medlemskabet og indsatsen for Fulton. Gode dage er nogen, vi gi’r hinanden.

De bedste hilsner

Jakob

Bestyrelsen for Fultons Venner hilser også og siger tak for medlemsstøtten. Nu gælder snart deltagelse i Limfjorden Rundt, der er Nordens største træskibssejlads. Det sker i uge 37 og er træskibenes Roskildefestival, hvor skibene mødes og dyster. Et utrolig smukt syn. Derefter er det atter hverdag med lejrskolesejlads frem til vinteren.

Hav det godt, kære Fultonven, til vi ses igen i en havn nær dig.